PREDSEDNIK UKRAJINE ZAKUKAO Ukrajina ne želi rat, već mir
EPA

- Želimo da naglasimo da Ukrajina nije bila ta koja je zakoračila putem rata, ali Ukrajina predlaže povratak na put traženja mira - rekao je Zelenski u video-poruci objavljenoj na njegovom nalogu na Telegramu, a prenosi TASS.

On je istakao da su protiv Rusije, zbog, kako je naveo, invazije na Ukrajinu, već počele da deluju najmoćnije sankcije u svetskoj istoriji.

MISTERIOZNO SLOVO Z NA RUSKIM OKLOPNIM VOZILIMA Ceo svet gleda i pita se šta sad ovo znači?!

- U stalnom sam kontaktu sa liderima partnerskih zemalja i međunarodnih organizacija. Protiv Rusije su već počele da se primenjuju prve sankcije iz velikog paketa, najmoćnijeg u svetskoj istoriji - rekao je Zelenski.

On je istakao da Ukrajince niko neće moći da ubedi ili natera da se odreknu slobode i nezavisnosti Ukrajine.

Smatra da rusko rukovodstvo to pokušava da uradi Rusiji uništavanjem potencijala svoje zemlje.

PUTIN SE PONOVO OBRAĆA Noćas je pomenuo Srbiju, a sad... Niste nam ostavili više opcija!

- Sve što je Rusija uradila od 2000. može jednostavno biti spaljeno uživo pred svetom - rekao je Zelenski.

Predsednik Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu.

SVE O RATU U UKRAJINI PROČITAJE NA OVOM LINKU

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

25.02.2022 00:44

Volim Rusiju i Ukrajinu kao pravoslavnu.slovensku bracu i.tuzan sam sto je UK verbalno.sada za mir ali.u.dilu.sa zapadom. Nije mi Jasno takvo zalaganje za mir a preferirati ulazak.medju.zlocinacku NATO A NE UZ SVOGA PRIRODNOG BRATA Rusiju.

Zeki

26.02.2022 05:43

E,Zelenski naivko jedan!Pa nije ni Rusija pocela prva rat nego nacisti Ukraine sa sve podrskom Amerike i Britanije,i to na Majdan trgu u Kijevu!Oni su to financirali kao sto i sad rade!Hoces slobodu i nezavianost:sa NATO savezom ces ga bas imati!Procitaj istoriju!