HOĆE LI PUTIN REAGOVATI?! Donbas kao Krajina, Rusi beže od noža kao krajiški Srbi - potresne scene (FOTO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Alexei Alexandrov

Juče su u regionu Donjecka i Luganska odjekivale eksplozije, a prvi civili iz regiona Donbasa prebegli su u Rostovsku oblast. Po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina organizovani su kampovi za prihvat izbeglica i pomoć, a ruski mediji navode da će do večeras biti evakuisano oko 100.000 ljudi.

 

Nedugo nakon što su lideri Donjecke Narodne Republike (DNR) i Narodne Republike Lugansk (LNR)  juče naložili evakuaciju civilnog stanovništva iz straha da će ukrajinska vojska izvršiti invaziju, veliki broj građana, uglavnom žena i dece pošao je put Rostovske oblasti.

Prvi autobusi sa civilima su sinoć oko 20 časova po našem vremenu pristigli u kampove "Zvezda" i "Sputnjik" u kojima će biti smešteni do daljeg.

Na fotografijama koje su počele da se šire medijima vidi se veliki broj žena koje sa decom u rukama napuštaju svoje domove u autobusima i odlaze u skloništa.

Jedna od najupečatljivijih fortografija svakako je ona na kojoj dečak sa rukama na licu gleda iz autobusa dok čeka da bude evakuisan iz Donbasa.

Na fotografijama se takođe vide žene koje sa podignutim ruskim pasošem u rukama čekaju da autobusima krenu ka izbegličkom kampu.

Srbija je poslednjih decenija doživela velika iseljavanja, a mnoge su ove scene iz Donbasa podsetile na bombardovanje 1999. i ratove 1990-ih, piše telegraf.rs.

Slika dečaka posebno liči na scene krajiških Srba kako beže od ustaškog noža za vreme "Oluje" 1995. godine, te se svi pitaju hoće li i kako reagovati ruski predsednik Vladimir Putin i hoće li Rusi u Donbasu dočekati slobodu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading