ZAŠTO ŠALJETE SPECIJALCE U UKRAJINU? Šojgu razgovarao sa Britancima - zahteva hitne mere
EPA

- To dolazi sa svih strana, to se radi javno. Radi se na otkrivajući način. Nije sasvim jasno zašto. Takođe bih voleo da razumem zašto je Britanija, kraljevina, poslala svoje specijalne snage u Ukrajinu i koliko će ostati. tamo - rekao je Šojgu.

- Ono stiže sa svih strana, i to se radi javno. Nije mi sasvim jasno zašto. Voleo bih i da razumem zašto je Velika Britanija poslala svoje specijalce u Ukrajinu i do kada će oni ostati tamo - rekao je Šojgu Volasu. 

Ruski ministar je kao primer naveo i situaciju u Avganistanu, kada je ta zemlja bila, kako kaže, “napumpana oružjem koje je posle odlaska zapadnih armija palo u ruke terorista”.

Volas je rekao da je ozbiljno shvata uveravanja predstavnika ruske armije o odsustvu planova za bilo kakvu invaziju Ukrajine.

Šojgu je rekao i da se vojno-politička situacija na evropskom kontinentu značajno pogoršala, i da to zahteva preduzimanje hitnih mera i poštovanje bezbednosnih garancija Moskvi. On je istakao i da je Ministarstvo odbrane Rusije spremno da razmotri predloge za obnavljanje bilateralne vojne saradnje.

- Ovo je naš prvi susret u poslednjih nekoliko godina. Nažalost, nivo naše saradnje je blizu nule i čini se da će preći nulti meridijan i postati negativan, što zaista ne bih voleo. Zato se zaista nadam da ću imati priliku da razgovaraju sa vama o najhitnijim pitanjima bez ikakve eskalacije i još većeg podizanja temperature u odnosima Rusije i zemalja NATO bloka, a posebno sa Velikom Britanijom - rekao je ministar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Duško

12.02.2022 15:41

Zapadu nema opstanka bez Ruskih prirodnih i prostornih resursa, zato je svako pitanje za bilo šta u vezi Rusa i zapadnih balegara suvišno. Kao moj pas Bobi, poždere svoje na brzinu i onda trk u Mazin tanjur. Dok ga Maza ne ošine po njušci i ne polupa je dobrano, Bobi se neće okaniti ćorava posla.