RAZREŠIO DILEME Putin javno govorio o odnosima Rusije i Italije
Alo

„Poslovne kontakte je otežala pandemija korona virusa, a i ukupna nestabilna situacija u svetskoj ekonomiji svakako nije bila podsticajna za realizaciju novih projekata i inicijativa. Ipak, sa zadovoljstvom se može konstatovati da su naše zemlje uspele da održe ekonomsku saradnju na prilično visokom nivou", rekao je Putin na sastanku sa italijanskim privrednicima u Moskvi.

Prvi čovek Rusije je takođe istakao da italijanske energetske kompanije nastavljaju da rade sa Gaspromom na osnovu dugoročnih ugovora i da zato mogu da kupuju gas po znatno nižim cenama od tržišnih, koje su značajno porasle zbog hladne zime i manje ponude od potražnje.

Putin je naveo da Rusija radi na konceptu razvoja energetskog sektora s vodonikom i da bi mogla da postane jedan od najvećih svetskih proizvođača i izvoznika vodonika do 2035.

BAJDEN PRETI PREDSEDNIKU RUSKE FEDERACIJE: Uvešćemo sankcije Putinu lično ako napadne Ukrajinu - Alo.rs

"U narednim godinama treba da počne realizacija pilot projekata koji se odnose na proizvodnju vodonika s niskim nivoom emisije gasova sa efektom staklene bašte i njegovu upotrebu u sektorima energetike, saobraćaja i industrije“, dodao je on

Šef ruske države je takođe informaisao italijanske privrednike da se rast ruskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2021. godini procenjuje na oko 4,5 odsto, i poručio da podrška makroekonomskoj stabilnosti zemlje ostaje prioritet ruskih vlasti.

„Smatramo da je makroekonomska stabilnost ključni faktor privlačnosti Rusije kao investicione destinacije i nameravamo da i dalje dajemo prioritet i punu pažnju i podršku istoj“, rekao je Putin.

LOŠE VESTI ZA VAŠINGTON Rusija će munjevito reagovati! - Alo.rs

Komentari (0)

Loading