UKRAJINSKI NAČELNIK SAVETA ZA BEZBEDNOST ZALEPIO ŠAMAR ZAPADU Ne preti nam agresija iz Rusije
Foto: sof.mil.gov.ua

-Želeo bih još jednom da kažem da ne vidimo osnova da kažemo da se sprema agresija velikih razmera na Ukrajinu. To je nemoguće u fizičkom smislu. Ima li kretanja ruskih trupa na teritoriji Rusije? Da, ima i to za nas nije novost, ali za naše strane partnere je to možda (važna) vest, rekao je Danilov na brifingu posle sastanka Saveta, prenosi TASS.

NATO GENERALI U ČUDU Totalno zbunjeni zbog ovakvog raspoređivanja ruskih trupa

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine pokušao je danas da uveri partnere Ukrajine da nema razloga za paniku zbog navodne pretnje ruskom invazijom.

-Želim da napomenem da je bilo dosta vesti u našoj zemlji u poslednje vreme. Mediji su se mnogo bavili vojnim temama. Zamolio bih vas prijatelji da smanjite napetost. Situacija u kojoj se nalazimo je apsolutno jasna i za sada nema razloga za paniku, poručio je načelnik Danilov.

On je podsetio da je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko planirao da sazove sastanak gradonačelnika ukrajinskig gradova na temu kako braniti Ukrajinu.

-Za to postoje naše oružane snage, poručio je Danilov.

NATO U PANIČNOM STRAHU Ako počne rat u Ukrajini Rusija neće stati do Lamanša

On je dodao i da broj stranih diplomata koji napuštaju Ukrajinu nije veliki jer samo tri ambasade evakuišu svoje osoblje, dok 49 to ne planiraju da čine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aleks

25.01.2022 14:29

Smeniće te premijer Toni Bler, na prvoj sednici !