RUSIJA UPOZORAVA Gomilanje NATO trupa u blizini Belorusije nije dobar znak
EPA

Boris Grizlov, ruski ambasador u Belorusiji, rekao je danas za TASS da je "jasno da se ne zaustavlja gomilanje snaga i vojnih resursa NATO ispred naših vrata". Ruski dioplomata je podsetio da su dodatne snage NATO i teško naoružanje razmešteni duž poljsko-beloruske granice još tokom migrantske križe u Belorusiji.

Eksplozija u Njujorku - Alo.rs

Grizlov je upozorio da takve akcije NATO i zapadnih partnera "naravno, ne prolaze neopaženo" i dodao da Rusija i Belorusija pažljivo pristupaju zaštiti svojih granica i redovno organizuju zajedničke rusko-beloruske vazdušne patrole "bombarderima tipa TU-22M3 dalekog doleta, višenamenskim lovcima tipa SU-30SM i drugim letelicama ratnih vazduhoplovstava dve zemlje".

Ambasador Rusije u Minsku je primetio da zapadne države po pravilu tumače kao pretnju bilo kakve zajedničke vojne manevre Moskve i Minska.

- Izvođenjem vojnih vežbi do savršenstva, oružane snage Rusije i Belorusije su jasno i koherentno pokazale da su vrhunski obučene, ali nakon manevara su se vratile u kasarne, svojim redovnim obavezama - rekao je ambasador Rusije u Belorusiji Boris Grizlov.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading