Lavrov: Baze NATO-a na Azovskom moru još jedna crvena linija
EPA/MAZEN MAHDI

 

Sergej Lavrov je na godišnjoj pres konferenciji, komentarišući mogućnost ulaska Ukrajine u NATO, istakao da Rusija kategorički ne prihvata pojavu Alijanse na svojim granicama, posebno imajući u vidu kurs ukrajinskog rukovodstva, prenosi RIA Novosti.

"Štaviše, to je prava crvena linija", istakao je Lavrov.

On je napomenuo da Moskva neće biti zadovoljna situacijom u kojoj Ukrajina ostaje van vojnog bloka, ali se slaže sa zapadnim zemljama o izgradnji vojnih objekata i stvaranju baza na Azovskom moru.

"To je za nas takođe neprihvatljivo, jer je razmeštanje udarnog naoružanja na teritoriji naših suseda, u ovom slučaju Ukrajine, koja će predstavljati pretnju Rusiji, još jedna crvena linija", kazao je šef ruske diplomatije.

Naveo je da je za Moskvu neprihvatljivo i da Ukrajina ostane van NATO-a, a da dozvoli zapadnim zemljama izgradnju vojnih objekata i baza na Azovskom moru.

"To je za nas takođe neprihvatljivo, jer je razmeštanje ofanzivnog naoružanja na teritoriji naših suseda, u ovom slučaju Ukrajine, koje će predstavljati pretnju po Rusiju, još jedna crvena linija", rekao je Lavrov

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading