RUSIJA SKINULA RUKAVICE  Amerika će dobiti vojni odgovor ako razmesti rakete
Foto: Ilustracija

Rusija je pozvala Sjedinjene Američke Države da preuzmu maksimalnu odgovornost, jer se rizici od mogućeg sukoba ne mogu potceniti, dodao je on.

UNIŠTIĆE IH Ovo je poslednje Putinovo upozorenje zapadu


Rjabkov je, kako prenosi Sputnjik, naglasio i da se Moskva nada da će NATO u naredna dva dana shvatiti da dijalog o bezbednosnim garancijama ne sme da se dovede u ćorsokak i da Alijansa mora da izađe u susret ruskim predlozima o bezbednosnim garancijama.

Na razgovorima ruske i američke delegacije u Ženevi govorilo se o bezbednosnim garancijama koje traži Moskva za neširenje NATO na istok, a Rjabkov je rekao da je to apsolutni imperativ.

Prema njegovim rečima, ruske diplomate su dale uveravanja američkim kolegama da ne postoje planovi da se napadne Ukrajina, tako da nema govora o scenariju o eskalaciji, prenela je agencija RIA Novosti.

Rjabkov je ocenio da kod Amerikanaca nije video razumevanje za važnost pitanja koja je predočila ruska strana.

AMERIKA UPUTILA OZBILJNE PRETNJE RUSIJI Pominju oružje i tvrde da neće biti samo sankcija


On je poručio da želi da veruje da će u "krugu NATO" biti razumevanja za rešavanje ruskih pitanja, ali je upozorio da će biti velika greška ako se Alijansa ne nađe sa Rusijom na pola puta i da će to biti štetno za evropsku bezbednost.

"Razgovori su bili teški, vrlo profesionalni, duboki, konkretni, bez pokušaja da se stvari ulepšaju, da se izbegnu nezgodna pitanja", otkrio je Rjabkov.

Posle razgovora, dodao je, ima mesta za ''optimističniji pogled na stvari".

ZAHAROVA ZALEPILA ŠAMAR AMERIKANCIMA Vi ste pljačkaši, ubice i silovatelji

"Predstavili smo Amerikancima do detalja logičan i suštinski deo naših predloga, objasnili zbog čega je apsolutni imperativ da dobijemo pravno obavezujuće garancije da se NATO neće širiti na istok i zašto SAD ne smeju da postave oružje u blizini ruskih granica, a koje može da pogodi našu teritoriju", naglasio je on.

Rjabkov je pozvao SAD da preuzmu maksimalnu odgovornost u ovom trenutku.

"Rizik povezan sa mogućim povećanjem eskalacije sukoba se ne može potceniti", zaključio je.

Komentari (0)

Loading