RUSKI GENERAL OTKRIO ŠTA JE NAJVEĆA PRETNJA Moskva jača trupe na jugu zemlje, stiže novo oružje
EPA

- Pretnje vojnoj bezbednosti Ruske Federacije u zoni odgovornosti okruga su i dalje nagomilavanje vojnih potencijala NATO u blizini granica Rusije, sukobi u Siriji, mogućnost eskalacije oružanog sukoba u Ukrajini i Zakavkazju - rekao je on u intervjuu za list "Krasnaja zvezda".

General je napomenuo da su u vezi sa ovim pretnjama glavni napori usmereni na održavanje borbene i mobilizacione gotovosti trupa Južnog vojnog okruga na nivou koji garantuje pouzdanu zaštitu državnih interesa i vojnu bezbednost juga Rusije.

Dvornikov je dodao da je borbeni potencijal Južnog vojnog okruga ranije bio impresivan, a sada je dodatno povećan zahvaljujući osnivanju novih vojnih jedinica i formacija. Trenutno je udeo najnovijih i modernizovanih vrsta naoružanja i opreme u okružnim trupama dostigao 71 odsto.

FSB Ruske Federacije je u četvrtak saopštio da se komandni brod "Donbas" ukrajinske mornarice kreće ka Kerčkom moreuzu, i ne reaguje na zahteve za promenu kursa. Kasnije je brod skrenuo. FSB je ovaj incident označio kao provokaciju koja je ugrozila bezbednost plovidbe. Razgovor predsednika SAD i Ukrajine DŽoa Bajdena i Vladimira Zelenskog poklopio se sa pokušajem ukrajinskog ratnog broda da uđe u Kerčki moreuz.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading