PROCURILI DETALJI Bajden zapretio, Putin žestoko odgovorio
EPA/MANDATORY CREDIT

 

On je upozorio na "snažne ekonomske i druge protivmere" koje bi usledile ako Moskva započne vojni sukob, saopštila je Bela kuća.

"Predsednik Bajden je izrazio duboku zabrinutost SAD i naših evropskih saveznika zbog povećanja ruskih snaga oko Ukrajine i jasno stavio do znanja da ćemo odgovoriti snažnim ekonomskim i drugim merama u slučaju vojne eskalacije“, navodi se u saopštenju Bele kuće, prenosi Rojters.

Bajden je, prema saopštenju, ponovio svoju podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine i pozvao na smanjenje tenzija.

Dvojica lidera održala su danas video-sastanak koji je trajao više od dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima, koji su, kako navodi britanska agencija, pali na najnižu tačku od kraja Hladnog rata.

Kremlj, koji je pre današnjeg sastanka saopštio da ne očekuje nikakve pomake, negirao je da ima nameru da napadne Ukrajinu i poručio da su ruske trupe odbrambene, a Putin i Bajden su se saglasili da njihovi timovi prate situaciju, navodi Rojters.

Obe strane izrazile su očekivanja da će Bajden i Putin moći uskoro u ličnom i neposrednom susretu da razgovaraju o vezama između dve države, ekonomskim sankcijama SAD i navodnim ruskim sajbernapadima na američke kompanije, navodi Rojters.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading