BELA KUĆA NA NOGAMA Bajden neće "pretiti prstom" Putinu
AP/Patrick Semansky

 

"Predsednik će voditi ovaj razgovor u istom stilu, kao što je vodio prošli razgovor sa Putinom – u profesionalnom, otvorenom i direktom maniru daće jasno do znanje, bez ikakvih retoričkih izlivanja, bez pretnji prstom, na koje korake su spremne SAD kako po pitanju obuzdavanja, tako i u diplomatiji", izjavio je predstavnik administracije na brifingu.


On je dodao da su SAD zabrinute signalima da bi Rusija mogla da planira veliku vojnu operaciju protiv Ukrajine.


"Mi ne znamo da li je predsednik Putin donio odluku da krene u dalju vojnu eskalaciju u Ukrajini. Ali, znamo da on priprema mogućnosti, ako krene na ovu eskalaciju", naglasio je predstavnik administracije.

Bajden će, dodao je on, dati jasno do znanja Putinu da će Rusija platiti "vrlo realnu cenu" u slučaju napada na Ukrajinu.


Kako javljaju mediji, nakon razgovora sa Putinom, Bajden namerava da razgovara sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.
Razgovor dvojice predsednika održaće se 7. decembra oko 16 časova po srednjoevropskom vremenu u formatu video-konferencije preko zaštićene veze. Neće biti direktnog prenosa, ali će kasnije biti prikazani prvi kadrovi onlajn-događaja.
 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading