Najhladnija noć u Rusiji u poslednjih 128 godina: Izmeren čak 21 stepen ispod nule
EPA

U Sankt Peterburgu je oboren temperaturni rekord iz 1893. godine – protekle noći temperatura se spustila na skoro 21 stepen ispod nule, izjavio je glavni stručnjak meteorološkog centra "Fobos" Mihail Leus.

- Takvih mrazeva u Sankt Peterburgu nije bilo 128 godina! Danas je u gradu postavljen dnevni rekord minimalne temperature vazduha. Temperatura se u severnoj prestonici spustila do 20,9 stepeni ispod nule, što je za 0,4 stepena niže od temperature istog datuma daleke 1893. godine - napisao je on na svojoj Fejsbuk stranici.

 

 

Prema rečima meteorologa, rekordi zahlađenja 21. veku u Sankt Peterburgu su obnovljeni samo dva puta – 14. jula 2015. godine, a pre toga 3. januara 2002. godine.

Kako je naveo, tokom dana će u ponedeljak temperatura u Peterburgu biti 16-18 stepeni Celzijusa ispod nule, u Lenjingradskoj oblasti 15-20 stepeni Celzijusa ispod nule.

 

 

U isto vreme, ruski mediji pišu da su se u severnu prestonicu vratile ledenice.

Na sajtu Severozapadne uprave za hidrometeorologiju i praćenje životne sredine, trenutno je u Sankt Peterburgu 20,4 stepena ispod nule, a brzina vetra ne prelazi tri metra u sekundi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading