HITAN SASTANAK BAJDENA I PUTINA Kremlj saopštio datum razgovora dvojice lidera!
Tanjug/Ap

Datum dugo očekivanog susreta saopštio je u subotu portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin i Bajden razgovaraće u utorak uveče, 7. decembra, očekuje se o velikom broju međunarodnih pitanja, uključujući situaciju u Ukrajini, Avganistanu i regionu Bliskog istoka, rekao je novinarima u petak viši pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. Očekuje se da će na stolu biti i pandemija koronavirusa, klimatske promene i situacija na globalnom tržištu nafte, piše Raša Tudej.

Vašington je signalizirao da situaciju u Ukrajini vidi kao središnji deo predstojećih pregovora. Spekulacije o nadolazećoj „ruskoj invaziji” na Ukrajinu, koju je Rusija odbacila, nedavno su se ponovo pojavile u američkim medijima, a neimenovani izvor Vašington posta otišao je toliko daleko da je predvideo koliko će vojnika u tome učestvovati.

„Postoje oblasti u kojima se preklapaju interesi i trebalo bi da budemo u mogućnosti da radimo zajedno ako možemo da imamo određenu stabilnost i predvidljivost u odnosima“, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken za Rojters u petak.

„Akcije Rusije i pretnja daljom agresijom na Ukrajinu kreću se upravo u suprotnom smeru.

Američki i ukrajinski zvaničnici su u više navrata iznosili tvrdnje o „invaziji“ u proteklih nekoliko nedelja, a kretanje ruskih trupa unutar sopstvene teritorije korišćeno je kao navodni dokaz. Moskva je oštro negirala da ima bilo kakve planove za napad na Ukrajinu, ističući da je preraspoređivanje trupa unutar granica zemlje unutrašnja stvar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading