VREME JE ZA PUTINOVU POSETU! Stigla velika politička vest, jedna zemlja je u centru pažnje!
Sajt predsednika Rusije

On će se tom prilikom sastati sa premijerom Narendrom Modijem. Očekuje se potpisivanje bilateralnih sporazuma u mnogim sferama.

- To će biti veliki politički događaj koji je posebno neophodan u ovom trenutnu kada rastu zahtevi za razvojem bilateralnih odnosa i formiranjem prostora za saradnju u Evroaziji. Nakon samita možemo očekivati opširnu zajedničku političku izjavu. Radi se na tome, to će biti dokument od velikog značaja koji će obuhvatati skoro sve aspekte bilateralnih veza naše međunarodne saradnje – od agende UN-a, reformisanja te organizacije do rešavanja regionalnih kriza i napredovanja u bilateralnoj sferi“, rekao je ruski ambasador u Nju Delhiju Nikolaj Kudašev.

BAJDEN SE OGLASIO NAKON RAZGOVORA SA PUTINOM Neću prihvatiti!

Kako je dodao, u tom dokumentu će biti fiksirane tradicionalne vrednosti bilateralnih odnosa Moskve i Nju Delhija.

- Može se očekivati sklapanje sporazuma u sferama kao što su transport, nauka i tehnika, svemir, vojna i vojno-tehnička saradnja, kultura, obrazovanje. To nije ceo spisak. Što se tiče tradicionalno osetljive oblasti naših međusobnih odnosa, kao što su vojno-tehničke veze, u tu možemo očekivati napredak - rekao je Kudašev.

OVO SU PUTINOVI RODITELJI Neverovatno koliko liči na majku

Sastanku Putina i Modija prethodiće čitava serija događaja među kojima su bilateralni sastanci ministara spoljnih poslova i ministara odbrane Rusije i Indije, kao i sednica međuvladine komisije za vojnu i vojno-tehničku saradnju.

Poseta je odložena zbog pandemije, a čini se da je sada pravi trenutak da Putin stigne u Indiju.

UGLEDNI RUSKI LIST "PRAVDA" PIŠE DA IMAMO JAKA LEĐA Putin spreman da pošalje avijaciju Srbima na Kosovu i u RS

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading