NATO ODBIJA RAZGOVORE Rusija upozorila Evropu na najcrnji scenario!
EPA


Govoreći u Stokholmu, koji je trenutno domaćin sastanka Ministarskog saveta OEBS-a, Lavrov je naglasio da Moskva želi da unapredi „stratešku stabilnost“ na kontinentu, za koju je rekao da „brzo nagriza“.

„NATO odbija da razmotri naše predloge o deeskalaciji tenzija i sprečavanju opasnih incidenata“, rekao je Lavrov, optužujući blok predvođen SAD da odbija konstruktivnu diskusiju.

„Naprotiv, vojna infrastruktura alijanse se približava ruskim granicama... Vraća se košmarni scenario vojne konfrontacije.


Komentari Lavrova dolaze usred sve većeg straha od navodnog jačanja vojske na ruskoj granici sa Ukrajinom. Od početka novembra, neki zapadni mediji su tvrdili da Moskva planira „invaziju“ na svog suseda, što je Kremlj oštro demantovao.

Prošlog meseca, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zatražio je od Rusije da bude transparentna u vezi sa svojim vojnim aktivnostima, nazivajući navodno gomilanje trupa „velikim“ i „neobičnim“.

„Moramo da budemo bistri, moramo da budemo realni u pogledu izazova sa kojima se suočavamo“, rekao je on.

„Znamo da je Rusija bila spremna da koristi ove vrste vojnih sposobnosti pre nego što sprovodi agresivne akcije protiv Ukrajine“.

Komentari (0)

Loading