PROCURILE INFORMACIJE O SISTEMU S-550 Rusi napravili savršeno oružje, ovo niko na svetu nije uspeo da uradi
EPA

Novi protivvazdušni raketni sistem S-550 koji se pravi na bazi S-500 "Prometej  biće prvi u svetu mobilni specijalizovani sistem protivvazdušne odbrane i protivkosmičke odbrane koji može da obara interkontinentalne balističke rakete, saopštili su izvori u vojnoj industriji.

– Novi mobilni sistem se pravi, kao verzija protivvazdušnog raketnog sistema S-500 i biće specijalizovan za zadatke protivraketne i protivkosmičke odbrane. On će moći da presreće borbene blokove balističkih raketa različitih dometa, pre svih, interkontinentalnih. Pored toga, posedovaće više sredstava za napad iz svemira, nego što imaju S-400, S-500 i američki sistemi PRO- THAAD i Aegis s raketami SM-3Block llB – rekao je izvor.

Radovi na ovom sistemu su u poodmakloj fazi.

Ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je tokom sastanka vojnog vrha 9. Novembra da Rusija radi na novom sistemu S-550, ali nije naveo druge detalje.

U ovom trenutku, ruska i američka vojska poseduju specijalizovane sisteme PRO koji mogu sa velikom preciznošću da obore interkontinentalne balističke rakete, ali su stacionarnog tipa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading