PANIKA U TURSKOJ Erdoganu loše, imao šlog?
Tanjug/Ap

 

Naime, društvenim mrežama u sredu su krenule glasine da je imao šlog, i da je bio primljen u bolnicu. Neki su tvrdili i da je preminuo.

Član Republikanske narodne parije centralno-leve orijentacije, Ajkut Erdogan, koji je i član parlamenta Turske, tvrdio je da su aplikacijom "vacap" krenule da kruže poruke o zdravlju turskog predsednika, te da je u utorak uveče imao moždani udar i da je smešten u bolnicu.

Glasine je dodatno rasplamsao video snimak na kome se vidi kako Erdogan ima poteškoća dok hoda.

 

 

Međutim, Erdoganov portparol, Fahretin Altun je u jeku tih glasina objavio na Tviteru video snimak kako turski predsednik izlazi iz limuzine bez pomoći, te je demantovao navode sa društvenih medija.

"Verujte prijateljima, plašite se neprijatelja", naveo je Altun u opisi snimka.

 

 

Ipak se pojavio

Navode je Erdogan u lošem zdravstvenom stanju demantovala je objava sa zvaničnog Tviter naloga predsednika Turske, prenose grčki mediji.

Naime, objavljena je fotografija kako se prvi čovek Turske sastao sa ambasadorima i generalnim sekretarom Saveta Turske.

 

 

Postupak protiv 30 osoba

Turske vlasti pokrenule su pravni postupak protiv 30 osoba jer su na Tviteru objavili niz postova o navodnoj smrti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako navodi Asošijejted pres, te osobe bi mogle da bude optužene zbog navodnog širenja "dezinformacija i manipulativnog sadržaja" kao i vređanje Erdogana.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading