INTERNET POLICAJAC "Gugl" morao da plati kaznu Rusiji!
Alo!

 

Prethodne nedelje Rusija je saopštila da će tražiti od "Gugla" da joj plati kaznu - procenat od godišnjih primanja kompanije, jer više puta nije obrisao sadržaj na svom pretraživaču i na svojoj platformi Jutjub.

Vasilij Piskarev, poslanik koji je na čelu poslaničkog odbora za istraživanje stranog mešanja  u Rusiji, rekao je da su predstavnici "Gugla" izrazili želju da reše ovo pitanje dijalogom i da plate više od 32 miliona rublji.

Marko Panćini, direktor Jutjuba za saradnju sa državnim vlastima, objavio je da je "Gugl" platio sve kazne na vreme - 32,5 miliona rublji ove godine.

Za to vreme, ruski regulator za komunikacije "Roskomnadzor" naveo je da ima tehničke sposobnosti da uspori brzinu Jutjuba, ali da su trenutno administrativne mere dovoljne.

Prethodne godine, "Gugl" je u 96,2 odsto slučajeva odgovorio na zahteve da se neki sadžaj ukloni, rekao je Panćini. U prvoj polovini ove godine, uklonjeno je 489.000 sadržaja, ali Rusija navodi da je i dalje dostupno mnogo zabranjenih sadržaja. Piskarev je naveo da je među tim sadržajima i dečja pornografija.

Rusija je naredila i drugim stranim tehnološkim firmama da obrišu objave koje promovišu korišćenje narkotika i opasne snimke o tome kako se prave oružje i eksploziv, kao i snimke grupa koje Rusija smatra ekstremističkim ili terorističkim.

Oko 2.650 sadržaja još nije obrisano. "Na tome se radi, to možemo videti, ali ipak je situacija daleko od idealne", rekao je Piskarev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading