NOVI METOD BORBE Zbog ovoga će ruska vojska biti nepobediva!
Printscreen/ YouTube

Kako se navodi u članku koji je objavljen u u listu „Vazdušno-kosmičke snage. Teorija i praksa“, Rusija ima dugu morsku granicu, razvija Severni morski put, polažu se pretenzije na njenu teritoriju na Dalekom istoku i u drugim oblastima, u toku je takmičenje u osvajanju resursa na Arktiku. Naučnici ističu da je stoga aktuelno pitanje efikasnih načina borbe protiv mogućeg desanta sa mora.

- Danas je mogući protivnik značajno povećao svoje borbene mogućnosti za izvođenje desanta sa mora tako što je uvrstio u naoružanje nove univerzalne desantne brodove i lebdelice za desant i iskrcavanje - navode eksperti, dodajući da američke snage imaju i neka druga amfibijska vozila.

Oni predlažu da se snage mogućeg protivnika pre iskrcavanja napadnu malim bespilotnim letelicama.

- Nakon što dobiju oznake ciljeva, bespilotne letelice lete u određeno područje i uz pomoć protivpešadijskih mina i municije malog kalibra napadaju vojsku, helikoptere (avione) koji se nalaze na palubama, ometaju normalan rad borbenih jedinica, oštećuju radarske antene protivnika - navode naučnici.

Istovremeno, dronovi bacaju na desantne brodove protivnika male radio-stanice koje emituju radio-signale i tako obeležavaju mete za helikoptere i avione.

Autori članka ističu da će takva aktivna dejstva omogućiti da se na obali rasporedi naoružanje Kopnenih snaga i na kraju osujete planovi protivnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading