SPREČENA VEĆA TRAGEDIJA Saobraćajac Kalinjin prvi stigao i zaustavio ubicu pucavši iz pištolja u noge
Foto: Printscreen

Ranio je čak 28 osoba od kojih se sedam u teškom stanju, pa su juče prebačeni u Moskvu.

U ponedeljak su novinari iz Perma javili da je ubica umro u bolnici, ali je ta informacija juče opovrgnuta, on je operisan i nalazi se u bolnici.

Najzanimljiviji detalj koji je juče objavljen odnosi se na saobraćajnog policajca Konstantina Kalinjina koji je uspeo da spreči veću tragediju. On je ušao u zgradu univerziteta gde je Bekmansurov pucao i susreo se sa njim lice u lice. Naredio je ubici da baci oružje ali on nije hteo već je zapucao. Tada je mladi policajac iz pištolja pogodio ubicu u obe noge i on je pao na zemlju. Kalinjin je nakon toga pružio prvu pomoć ranjenom napadaču. Najavljeno je da će Kalinjin biti odlikovan.

Ubica je bio dete razvedenih roditelja i živeo je sa majkom. NJegov otac Marat Bekmansurov kaže da je bio u šoku kad je čuo šta je napravio njegov sin i tvrdi da mu je sin mnogo vremena provodio za kompjuterom.

Isražitelji su u stanu gde je živeo Timur pronašli pismo u kojem moli da se pobrinu za njegovog mačka i predaju ga rodbini. Iz tog pisma se vidi da on nije verovao da će se živ vratiti kući.

- Ako se nešto dogodi mojoj mami predajte mog mačka rođacima - napisao je Timur. - Mačak zaista nema veze sa time što sam učinio - napisao je.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading