PUTIN STVARA MOĆNU SILU NA BLISKOM ISTOKU Vazdušno-kosmičke snage Rusije podigle helikoptere, novi saveznici im se pridružili u akciji
Foto: Ilustracija

Prva zajednička vežba ruskih i sirijskih pilota helikoptera održala se danas u pustinji u Siriji, saopštio je načelnik Avijacija ruskih snaga u Siriji, Andrej Jermakov.

Predstavnik sirijskog vojnog vazduhoplovstva je naglasio važnost takvih vežbi za sirijske pilote, piše Tas s.

"Danas smo završili završnu fazu zajedničkog taktičkog leta, obuke koja uključuje ruske vazdušno-kosmičke snage i sirijsko vojno vazduhoplovstvo.

Tokom obuke uvežbavali smo saradnju između ruske i sirijske vazdušne jedinice tokom misija koje su imale cilj da pogode unapred određene improvizovane ciljeve, kao olakšavanje sletanja taktičkih aviona jedinice", rekao je Jermakov, prenosi Tanjug.

U vežbi su učestvovali ruski transportni helikopteri Mil Mi-8 i Kamov Ka-52 borbeni helikopteri, dok je Sirija koristila Mil Mi-24.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije raspoređene su u Siriji od 2015. godine po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina, a od tada su snage sirijske vlade, uz podršku ruskih pilota, oslobodile veći deo zemlje od islamističkih militanata.

Rusiju je u pomoć u borbi protiv Islamske države i drugih terorističkih grupa pozvao sirijski predsednik Bašar Al Asad.

Komentari (0)

Loading