UHAPŠEN RUSKI IZDAJNIK Šef za istraživanje hipersonične tehnologije izneverio svoju zemlju
EPA

Kako se navodi, Federalna služba bezbednosti tražiće od suda da osumnjičeni bude zadržan u pritvoru dva meseca, piše Rojters.

Nekoliko ruskih naučnika, vojnika i zvaničnika optuženo je za izdaju države poslednjih godina, nakon što su prosleđivali osetljiv materijal stranim zemljama.


Kritičari iz Kremlja kažu da su optužbe često neutemeljene i da se ne mogu ispitati, jer su klasifikovane, navodi britanska agencija.

Amerika zabrinuta zbog ruskog hipersoničnog oružja

SAD su zabrinute zbog kašnjenja po pitanju razvoja hiperzvučnog oružja za Rusijom i Kinom i to u periodu od nekoliko godina, upozorava portal "Militari voč" pozivajući se na izveštaj Istraživačke komisije američkog Kongresa.

- Rusija i Kina već imaju u svom arsenalu hiperzvučne leteće aparate koji su opremljeni nuklearnim bojevim glavama dok SAD još nije ni pokrenula razvoj sopstvenog hiperzvučnog programa - navodi se u dokumentu u koji je američki portal imao uvid.

Istovremeno, kako se navodi, u vojnom budžetu SAD navedeno je da je izdvojeno 3,2 milijarde dolara za istraživanje hiperzvučnog oružja, što je daleko više nego što iznose ukupni vojni budžeti mnogih svetskih država.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading