UKRAJINSKI GENERAL POZIVA NATO Otmite Krim od Rusije
Printskrin

 

NATO bi mogao da pomogne Ukrajini da povrati Krim samo ako bi Amerika poslala svoju vojsku, Velika Britanija svoju flotu i zajedno zauzmu Sevastopolj i Simferopolj i oduzmu tu teritoriju od Rusije, izjavio je ukrajinski general, bivši načelnik istražnog odseka ukrajinske bezbednosne službe Vasilij Vovk.

Kako je naglasio, isključivo vojna intervencija zemalja-članica Severnoatlantske alijanse mogla bi da pomogne Ukrajini.

General je istovremeno kritikovao vojne vežbe koje Ukrajina i NATO održavaju u Crnom moru poput „Morskog povetarca“ (Si briz) zapitavši se da li će tako nešto ikome pomoći.

„Krimska platforma, svi ti skupovi, pauze za kafu, nastupi, poruke, patriotske parole, podrška Zapada... Da li će nam intelektualna platforma pomoći da osvojimo Krim. Neće – ja ću vam reći“, kazao je on.

Ruski mediji podsećaju da ukrajinski zvaničnici veoma često iznose provokacije u javnost usmerene ka Rusiji i Krimu, a kao primer navode bivšeg ukrajinskog ambasadora u Belorusiji Romana Besmertnog koji je takođe svojevremeno pozivao na vojnu operaciju protiv Rusije sa ciljem „oslobađanja Krima“.

Istovremeno, mediji podsećaju i da je Rusija u više navrata govorila da je u stanju da odbije bilo kakav napad, bilo kakvog protivnika, a da neprijatelj Kijeva nije Moskva, već ukrajinski nacionalisti koji vrše jak uticaj na rukovodstvo zemlje.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Bugarin

15.07.2021 08:53

Haha koje gluposti pa,, Krim,, je uvek bio u sastavu Rusije. Pa je voljom komunista dat Ukrajina. Nato neće rizikovati Nuklearni rat zbog Ukrajine.