MOSKVA PRESEKLA TAJNI KANAL! Evropska unija planirala upad u rusku Dumu!
EPA

„Danas sam sa čuđenjem koje se pretvara u ogorčenost pročitao vest o formiranju pet principa EP u pogledu Rusije gde se dovode u sumnju rezultati septembarskih izbora za Državnu dumu koji još nisu ni održani. Izborna kampanja nije ni započela, ali već je najavljena mobilizacija da se njeni rezultati priznaju kao lažirani“, napisao je Slucki na Telegram-kanalu.

Prema njegovim rečima, Komitet za međunarodne poslove EP „predlaže Briselu u suštini venecuelansko-beloruski scenario mešanja u procedure formiranja organa ruske zakonodavne vlasti“.

„Ali ništa od toga neće proći, gospodo! Rusija će sigurno pozvati nezavisne međunarodne posmatrače koji će imati na raspolaganju sve kako bi se uverili u održavanje izbora po demokratskim standardima, transparentno i pošteno“, tvrdi Slucki.

On je izrazio uverenje da će „svi planovi u pogledu proglašenja novog sazivanja Državne dume nelegitimnim pretrpeti razorni fijasko“.

Principe koje je EP predložio Slucki je nazvao „još jednim rusofobičnim izveštajem“, dok ga je poslanik ruske Dume Ruslan Balbek ocenio kao praznu priču.

„U pitanju je još jedna politička prazna priča. Demokratija im nije dovoljna, naša nezavisnost im ne odgovara, a naši kanali govore pogrešno. Pitam se da li su ta gospoda ikada zadovoljna?“, rekao je poslanik.

Dodao je da će Rusija odgovoriti recipročno na nepriznavanje ruskih zakonodavnih tela.

„Ne nameravamo da slušamo ničije savete kako da živimo. A što se tiče ljudskih prava, bolje neka pričaju Ukrajini i rodbini ljudi koji su živi izgoreli u Odesi 2. Maja 2014. godine“, rekao je Balbek.

Ranije je Komitet za međunarodne odnose Evropskog parlamenta sastavio nacrt izveštaja u kojem su izloženi osnovni principi za izgradnju odnosa Evropske unije i Rusije. Princip „podrške demokratiji“ predviđa, između ostalog, suprotstavljanje „ruskojezičnoj propagandi“. Pored toga, rukovodstvu EU se preporučuje da razmotri mogućnost nepriznavanja legitimiteta novog sastava Državne dume Rusije ukoliko septembarski izbori budu proglašeni za nameštene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading