Amerika razvija moćno biološko oružje, za svaku zemlju postoji poseban plan i samo je pitanje vremena kada će smrtonosni virus biti pušten u prirodu
EPA

Ovo je izjavio prvi zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Jurij Averjanov.

„Poslednjih godina Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici u NATO-u značajno su aktivirali biološka istraživanja u mnogim državama sveta. Za svaku zemlju SAD razvijaju individualne planove rada polazeći od potrebe nacionalnih bioloških programa, pre svega, vojnih“, objasnio je Averjanov.

Prema njegovim rečima, ova aktivnost „realizuje se strogim nametanjem“ programa „Globalno partnerstvo za neširenje oružja za masovno uništenje“, bilateralnih programa „Zajedničke biološke obaveze“ i „Zajedničko smanjenje pretnji“.

Averjanov je istakao da zabrinjava približavanje američkih vojnih biologa granicama Rusije, jer smrtonosni mikrobi stvoreni u tim laboratorijama mogu, kao slučajno, da dospeju u prirodu i dovedu do masovnog uništenja ljudi kako na ruskoj teritoriji, tako i u susednim zemljama.

U aprilu je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev za list „Komersant“ izjavio da u svetu, a posebno na granicama Rusije i Kine, velikom brzinom niče sve više bioloških laboratorija pod američkom kontrolom. Prema njegovim rečima, postoje dobri razlozi da se pretpostavi da se tamo razvija biološko oružje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sara

11.05.2021 09:05

Braća Rusi će da nađu način da im doskoče.Ameri mogu Rusima da se poklone samo,npr Rusi već deceniju imaju fotokatalitički prečišćivač vazduha koji sterliše vazduh u operacionim salama i sterliše vazduh,pa su ga iskoristili u borbi prtotiv epidemije.