ZASTRAŠUJUĆE Dok je Putin hodao na Paradi pobede, svi su gledali u čoveka iza njega - kada vidite šta nosi u ruci, "zaledićete" se! (FOTO)
Foto: Printscreen RT

 Ovo moćno koferče više puta je privlačilo pažnju javnosti. 

U pitanju je nuklearni kofer, posebno opremljena aktovka koja služi za odobravanje upotrebe nuklearnog oružja i obično se drži u blizini lidera države u svakom trenutku.

ZASTRAŠUJUĆE Dok je Putin hodao na Paradi pobede, svi su gledali u čoveka iza njega - kada vidite šta nosi u ruci,

Foto: Printscreen RT

 

 

Pored predsednika Rusije, sličan kofer poseduje i predsednik SAD, dok on u Francuskoj postoji nezvanično.

U njemu se nalazi uređaj veze pomoću kojeg ruski predsednik može da lansira rakete sa atomskim bojevim glavama. Putin se ne odvaja od kofera čak ni tokom poseta drugim zemljama.

ZASTRAŠUJUĆE Dok je Putin hodao na Paradi pobede, svi su gledali u čoveka iza njega - kada vidite šta nosi u ruci,

Foto: Printscreen RT

 

 

Naziv ovog kofera je Čeget i deo je automatskog sistema za komandu i kontrolu ruske strateške nuklearne snage nazvane Kazbek. Ime je dobio po planinskom masivu Kavkaz, koјi se nalazi na granici između Evrope i Aziјe.

Navodno isti kofer poseduju i ministar odbrane i načelnik Generalštaba. Generalštab dobija signal i inicira napad na osnovu autorizacije kodova za lansiranje nuklearnog arsenala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sirena

09.05.2021 13:48

Ta torba se rasklopi ima metalne ploce, kao pancir stiti u slucaju atentata ,kakvo crno aktiviranja nuklearnih glava ,koga zezate.