ZASTRAŠUJUĆE Dok je Putin hodao na Paradi pobede, svi su gledali u čoveka iza njega - kada vidite šta nosi u ruci, "zaledićete" se! (FOTO)
Foto: Printscreen RT

 Ovo moćno koferče više puta je privlačilo pažnju javnosti. 

U pitanju je nuklearni kofer, posebno opremljena aktovka koja služi za odobravanje upotrebe nuklearnog oružja i obično se drži u blizini lidera države u svakom trenutku.

Foto: Printscreen RT

 

 

Pored predsednika Rusije, sličan kofer poseduje i predsednik SAD, dok on u Francuskoj postoji nezvanično.

U njemu se nalazi uređaj veze pomoću kojeg ruski predsednik može da lansira rakete sa atomskim bojevim glavama. Putin se ne odvaja od kofera čak ni tokom poseta drugim zemljama.

Foto: Printscreen RT

 

 

Naziv ovog kofera je Čeget i deo je automatskog sistema za komandu i kontrolu ruske strateške nuklearne snage nazvane Kazbek. Ime je dobio po planinskom masivu Kavkaz, koјi se nalazi na granici između Evrope i Aziјe.

Navodno isti kofer poseduju i ministar odbrane i načelnik Generalštaba. Generalštab dobija signal i inicira napad na osnovu autorizacije kodova za lansiranje nuklearnog arsenala. Kliknite za više vesti

Komentari (1)

Loading
sirena

09.05.2021 13:48

Ta torba se rasklopi ima metalne ploce, kao pancir stiti u slucaju atentata ,kakvo crno aktiviranja nuklearnih glava ,koga zezate.