UKRAJINA ISPLANIRALA BORBU PROTIV RUSIJE Totalni gerilski rat i mobilizacija celokupnog stanovništva!
Foto: Youtube/Printscreen

Prema dokumentu, Kijev će se fokusirati na militarizaciju čitavog stanovništva u „konfrontaciji“ sa Rusijom, a nova doktrina predviđa vođenje totalnog gerilskog rata.

„Algoritam navodnog sukoba zanimljivo je opisan. Počinje odgovorom na agresiju ili 'pretnju vojnoj bezbednosti' Ukrajine. Dakle, ne govori se direktno da protivnik treba da naruši državnu granicu“, piše autor članka koji je analizirao novu doktrinu Kijeva.

Novinar navodi da Oružane snage Ukrajine u bilo kom trenutku mogu započeti vojnu operaciju protiv teritorija koje nisu pod njihovom kontrolom, „i ruske vojske koja se tamo nalazi“.

Vojni sukob, ističe se u dokumentu, trebalo bi da se završi „uz pomoć međunarodne zajednice pod uslovima koji odgovaraju Ukrajini“.

„Dakle, Ukrajina, očigledno, ne razmišlja o tome da samo pomoću svojih snaga ostvari vojnu pobedu“, ironičan je novinar.
Pretpostavlja se i da „uspeh“ Kijeva u sukobu treba da osigura politička, ekonomska i vojna podrška međunarodne zajednice Ukrajini u „geopolitičkoj konfrontaciji sa Rusijom“.

Pritom, zemlja je spremna da ratuje i u slučaju sukobljavanja nuklearnih sila, to jest u slučaju konflikta glavnih zemalja NATO-a i Rusije, navodi se u članku.

Moskva je više puta isticala da nema agresivne namere prema drugim zemljama. Rusija ne učestvuje u sukobu u Ukrajini i zalaže se za to da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu, istakli su u Moskvi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading