Skupština RS danas imala posebnu sednicu
Foto: Printscreen Twitter

Sednici su prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS.

Republika Srpska je danas trebalo da pokaže svoj digniitet na pravi način, ali je nekima bilo potrebno da se pokaže da Narodna skupština nije jedinstvena, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na posebnoj sednici.

Govoreći o tome zašto su poslanici SDS-a i PDP-a napustili posebnu sednicu, Dodik je izjavio da je njima rečeno da nađu načina da ne budu deo većine oko pitanja povrede vitalnog interesa Republike Srpske.

SDS i PDP su u jednom delu zasedanja napustili skupštinsku salu, nakon što su od početka, između ostalog, prigovarali i za termin održavanja sednice pravdajući to nemogućnošću da spreme raspravu.

Dodik je u obraćanju poslanicima poručio da je Republika Srpska garant opstanka i slobode ne samo za srpski, već i sve druge narode koji žive na ovim prostorima, te da se Srpska danas mora očuvati jedinstvenim delovanjem i slogom.

Predsednica Srpske izjavila je da je RS pokazala da nije niži nivo vlasti, da ništa ne otima od BiH, ali ne dozvoljava ni da se šta otima od nje.

Predsednik Vlade RS izjavio je da nije tačno da je bilo neslaganja pojedinih ministara na posebnoj sednici Vlade na kojoj je bilo reči o vraćanju prenetih nadležnosti, te da je reč o spinovima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading