HRVATI NE MOGU BEZ VUČIĆA I SRBIJE Bes u Zagrebu zbog izveštaja komesara za proširenje
Printscreen

Tako je u "Večernjem listu" objavljen tekst koji pokazuje da mnogima u toj zemlji smeta ekonomski napredak Srbije.

HRVATI NE MOGU BEZ VUČIĆA I SRBIJE Bes u Zagrebu zbog izveštaja komesara za proširenje

Foto: Printscreen Večernji list

 

 

Taj hrvatski medij objavio je tekst o izveštaju o napretku Srbije koji je napisao Oliver Varhelji, komesar za proširenje pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta u Strazburu.

- Samo je jedan od kolega u Evropskoj komisiji, Belgijac Didijer Rejnders, izrazio ne samo negodovanje već i pružio otpor koji se pretvorio i u svađu oko izveštaja o napretku Srbije koje je, kako smo saznali, poverenik za proširenje Oliver Varhelji pokušao ublažiti i izbaciti neke kritičke tonove - tvrde Hrvati.

Kako zaista stoje stvari?

Srbija je, kako se navodi u izveštaju o napretku, dala prioritet reformama u vladavini prava i postigla rezultate u brojnim oblastima, pre svega politici oporezivanja i energetici, čime je ispunila merila za otvaranje klastera 3 (konkurentnost i rast) i klastera 4 (zelena agenda i održiva povezanost).

Varhelji je poslanicima spoljnopolitičkog odbora evropskog parlamenta rekao da u "Srbiji postoji obnovljena posvećenost reformama" i obavestio ih da bi ustavna reforma u cilju jačanja nezavisnosti pravosuđa trebalo bi da se završi do kraja godine.

U tekstu u Večernjem listu pod naslovom "Samo jedan čovek pružio otpor friziranom izveštaju o Srbiji" na naslovnoj fotografiji nalazi se predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Podsećamo, Vučić je nedavno izjavio da je u hrvatskim medijima "postao veća zvezda od Lebrona Džejmsa".

- Kriv sam što sam dao ime svom sinu Vukan. U najozbiljnijim hrvatskim medijima su objavili da sam sinu dao ime Vukan zato što je to prvi, najstariji sin Stefana Nemanje i da sam podigao spomenik Stefanu Nemanji i to je odraz i pokazatelj,  kako su napisali, moje želje za stvaranjem Velike Srbije. Kad to čitate, pitate se da li sasvim pri sebi oni koji su to pisali - rekao je nedavno Vučić za tv Pink.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jovan

21.10.2021 07:09

Da,sve pocrkase od muke sto cemo mi vec za 50 godina da udjemo u EU.