DODIK MATIRAO ŠMITA Proterivanje je izlaz
Foto: EPA/ilustracija

 

Dodik ističe da ni jedna akcija ni dopis "ovog koji se zove Šmit", ne predstavlja ništa osim stavove jednog stranca.

- On je sad počeo da preti svakom članu parlamenta. To je neka nova praksa. On poziva na neko ispunjavanje obaveza u skladu sa Ustavom BiH. Pa mi to i radimo jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, a ne države - rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da Šmita nije imenovao Savet bezbednosti UN te da stoga nema legitimitet.

Da ima prava i pravde u BiH, kako Dodik tvrdi, iz ove države bi bio proteran stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

- Kako da ova zemlja funkcioniše na ovaj način? Šefik DŽaferović priča kako treba poštivati Dejtonski mirovni sporazum, a ne vraćati se nazad. To znači da sve ono što su maznuli od Republike Srpske treba tako i da ostane. Ne može tako - izjavio je Dodik.

DODIK MATIRAO ŠMITA Proterivanje je izlaz

Foto: Printscreen

 

 

Dodik ističe da vlast RS želi da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a onda se za nju kaže da je antidejtonska.

Visoki predstavnik Šmit, danas je pre glasanja u Narodnoj skupštini RS, pozvao je poslanike da ispoštuje svoje obaveze u skladu sa Ustavom BiH, pokažu odgovornost prema javnom zdravlju i dobrobiti građana i da ne idu u usvajanje Predloga zakona o lekovima i medicinskim proizvodima RS.

Šmit je naveo da "Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS" predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanje Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading