DIPLOMATSKI SKANDAL Admir Atović, konzul: Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni - Allahu Ekber!
Foto: Youtube/Printscreen

 

„Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić… Allahu Ekber“, napisao je Atović u svom statusu.

Atović je taj status nedugo potom izbrisao, ali je ipak izazvao pravi diplomatski skandal.

Iz Ambasade SAD su pozvali sve političke lidere i zvaničnike u BiH „da se uzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava“ i da se fokusiraju na pomirenje koje je od ključnog značaja.

DIPLOMATSKI SKANDAL Admir Atović, konzul: Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni - Allahu Ekber!

Снимак екрана Твитер

 

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za bosanskohercegovačke medije su rekli da Atovićevi stavovi ne predstavljaju zvanični stav tog Ministarstva.

I Ambasada Velike Britanije reagovala je na ratnohuškačku poruku protiv Srba, koju je na Tviteru objavio konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, stavom da u BiH nema mesta zapaljivoj retorici, prenosi Politika.

„U BiH nema mesta zapaljivoj retorici koja podstiče na podele”, rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije.

„Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno predano teritorijalnom integritetu i temeljnoj strukturi BiH kao jedinstvene, suverene države koja se sastoji od dva entiteta. Naš cilj je stabilna, prosperitetna i inkluzivna BiH. Nema mesta zapaljivoj retorici koja podstiče na podele jer ona samo onemogućava ovaj cilj”, navedeno je iz britanske ambasade u Sarajevu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading