Otkaz učiteljici antivakserki iz Maribora: Ne šaljite decu u režimsku i fašisticku školu!
EPA

 

Učiteljici je od pocetka školske godine bilo privremeno zabranjen rad jer je odbijala da se jednom nedeljno testira i nosi masku u učionici, što je obaveza koju je propisalo Ministarstvo obrazovanja, a sada joj je urucen i otkaz.

Na rešenje o prestanku radnog odnosa ima pravo žalbe u roku dve nedelje.

Mediji prenose da je uciteljica aktivno delovala u antivakserskoj grupi koja je nedavno upala u studio informativnog programa, tražeći da prestane „propaganda” vladine kampanje za vakcinaciju, a u videu na Fejsbuku nagovarala je roditelje da ne šalju decu u „režimsku i fašisticku školu”, prenosi Hina.

Direktorka škole Katja Pregl izjavila je za mariborski list „Večer” da joj je otkaz urucen zbog kršenja radnih obveza, s obzirom na to da je odbijala da nosi masku u zatvorenom prostoru i nije ispunjavala tzv PCT uslov (preboleli, cepljeni, testirani) koji važi za zaposlene u školi da bi mogli da rade.

Slovenački ministar zdravlja Janez Poklukar rekao je danas da PCT uslov koji je restrikcijama odredila vlada već „daje rezultat” jer je poslednjih dana broj novozaraženih u stagnaciji.

Komentari (2)

Loading
Penzioner

24.09.2021 23:56

SVAKA ČAST UČITELJICE TAKO SE BRANI SLOBODA SVOJ NAROD A PRE SVEGA DECA!!! DA JE SREĆA DA SE SVI UGLEDAJU NA NJU ONDA OVI COVID FAŠISTI NE BI PRAVILI DISKRIMINACIJU I SEGRAGACIJU SVUDA PO SVETU!!! SLOVENCI ZAŠTITITE TU DIVNU ŽENU, ZASLUŽUJE TO, PROBUDITE SE !!!