PRIVEDEN DIREKTOR BANJALUČKOG INSTITUTA JAVNOG ZDRAVSTVA Sumnja da je Zeljković tokom pandemije vršio zloupotrebe
MUP

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, priveden je u Banjaluci u policijskoj akciji izvedenoj po nalogu Posebnog odeljenja Republičkog javnog tužilaštva.

Zeljković je priveden sinoć, potvrdila je za RTRS Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva. Juče su uhapšeni i Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac.


Svi oni će, kaže Tojagićeva, biti sprovedeni postupajućem tužiocu, nakon čega će biti poznato jesu li im određene mere pritvora.

Kako je objavio portal Radiosarajevo.ba, oni su privedeni zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja para.

Kako je juče potvrdila Dragica Tojagić, za Zeljkovićem se intenzivno tragalo i sumnjalo se da se nalazi na teritoriji Banjaluke. 

Inače, predmet istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom "korona krize". Pod lupom su firme Travel4fun i Procontrol.

Mediji su i ranije izveštavali o slučajevima javnih nabavki, kada je Turistička agencija nabavljala medicinske maske. Neke od nabavljenih maski koštale su i 6 KM po komadu što je jedan od privedenih i priznao:

"Jedna maska je iznosila 6,8 KM, ali ponavljam – radi se o medicinskoj KN 95 maski da građani ne pomisle da se radi o klasičnoj troslojnoj maski koja se kretala od marke do dvije. Ovdje se radi o maskama koje koristi bolničko osoblje", podsjeća Slavko Bojić, vlasnik firme Procontrol.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading