NOVE KOVID MERE U GRČKOJ Trajaće od danas pa sve do marta!
EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Prema novim propisima, svi radnici u privatnom i javnom sektoru koji nemaju potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o nedavnom oporavku od Kovid-19 morace da budu testirani jednom nedeljno.

Dva testa nedeljno bice potrebna za ljude koji rade u akademskim krugovima, turizmu, restoranima i kafićima, kao i studentima.

Testiranje će se obavljati u privatnim ustanovama i troškovi testiranja biće 10 evra, osim za učenike škola koji će imati pravo na besplatne testove.

Nevakcinisani ljudi moći će da idu u bioskope, pozorišta, muzeje i teretane, sa potvrdom o negativnom brzom testu u poslednjih 48 sati, a ustanove će imati pravo da prihvate samo vakcinisane kupce ako žele.

Maske će biti obavezne za sve u zatvorenim i javnim prostorima i u gužvama na otvorenom.

Potvrda o vakcinaciji, oporavku ili negativan test na Kovid-19 u poslednjih 48 sati, takođe će biti potrebni za putovanje avionom, vozom, brodom ili autobudom na velike udaljenosti za sve osobe starije od 12 godina.

"Ako se mere pravilo sprovedu, trebalo bi da izbegnemo ono što se dogodilo u oktobru prošle godine", rekao je prošle nedelje stručnjak za zarazne bolesti Gkikas Margiokinis.

Od početka pandemije u Grčkoj je bilo 615.157 potvrđenih slučajeva korona virusa od kojih su 14.169 smrtnih slučajeva.

Komentari (0)

Loading