Milošević: Pozivaju Srbe da se izjasne kao pripadnici  Hrvatske pravoslavne crkve!
EPA/MIRO LELAS

 

Potpredsednik vlade Boris Milošević govorio je na N1 o inicijativi Srpskog narodnog veća uoči popisa stanovništva. 


 - Ta inicijativa je važna jer su se u nju uključile sve relevantne srpske organizacije koje su želele pokrenuti jednu afirmativnu kampanju da se građani Hrvatske na predstojećem popisu izjasne onako kako to Ustav i garantuje, dakle svoju nacionalnu i versku pripadnost”, rekao je na početku o kampanji “Bude e-Srbin, Milošević te dodaje kako su reakcije javnosti uglavnom pozitivne. 

 - Naravno, biće i onih negativnih, ali to jednostavno. Vrlo važno je da je ta kampanja afirmativna, nije usmerena protiv nikog, samo poziva pripadnike srpske zajednice da se slobodno izjasne i verujem da će i druge zajednice krenuti sa sličnom kampanjom, kaže no smatra kako je teško proceniti koliko je pripadnika Srpske te ostalih zajednica zbog iseljavanja.

 Između ostalog, komentarisao je i plakate postavljene u Rijeci za koje smatra da ''puko recikliranje politike radikalne desnice iz vremena NDH''.

 - Za svake izbore imamo pritisak radikalne desnice na srpsku zajednicu, sad evo imamo i za popis stanovništva i njihovu želju da se broj Srba u Hrvatskoj smanji. Oni pozivaju da se Srbi izjasne kao Hrvati i vernici Hrvatske pravoslavne crkve, crkve koja ne postoji, a koja je postojala samo za vreme NDH, a tada je na čelo postavljen Rus, a sada se gura nekakav Bugarin. Toliko o nepostojećoj crkvi i nevrovatno da radikalna desnica uvek reciklira ideje i politike iz vremena NDH, govori Milošević. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading