ZBOG UŽIČKOG KOLA UMALO DA IM PRESEDNE PROSLAVA Kadetkinja vraćena na akademiju,  isključenje poništeno
YouTube/ Printscreen

Kadetkinja koja je snimala događaj izbačena je iz Policijske škole "Josip Jović", a protiv službenika koji su bili dužni da ih nadgledaju trebalo je da bude pokrenut disciplinski postupak, prenosi Indeks.

Snimak je nastao 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, kada je inače odmor za polaznike škole.

Zbog činjenice da su polaznici završili 10-nedeljnu kontaktnu nastavu te tokom navedenog razdoblja, zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije, odgovorne osobe policijske škole dozvolile su polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do ponoći, umesto do 22 sata, navela je tada Akademija u odluci o isključenje kadetkinje.

Načelnica Policijske akademije je, međutim, poništila meru kojom je devojka bila isključena iz škole.

Mera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka koji se sada vraća na ponovno odlučivanje, stoji u rešenju koje potpisuje Policijska akademije, preneo je hrvatski portal Indeks.

Mlada kadetkinja je u žalbi, koju je podnela zbog te mere, istakla da nije znala da se radi o užičkom kolu i da nije imala nameru da povredi ičiji ugled ili čast.

Povodom događaja na hrvatskoj policijskoj akademiji, tamošnji reditelj i aktivista Dario Juričan upitao je da li je neprimereno samo igranje užičkog kola ili kola u opštem smislu.

Juričan u otvorenom pismu kadetima navodi reagovanja Akademije u kojem se kaže da se mlade osobe kao što su i policijski kadeti ponekad nađu i u neprimerenim situacijama i da odgovorni tokom njihovog školovanja treba na to i da upozore i objasne zašto je neko ponašanje neprimereno za policijski sistem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading