SKANDALOZNO Ustaškim orgijama proslavili Oluju!
Tanjug

 

 

Godišnjicu zločinačke operacije „Oluja“, tokom koje je ubijeno oko 2.500 Srba, a proterano više od 250.000 Hrvatska obeležava kao godišnjicu „domovinskog rata“. Proslava, naravno, nije mogla da prođe bez ustaškog pira.

O tome svedoči događaj iz Knina, čiji je glavni protagonista naslednik ustaškog pokreta, ratni zapovednik HOS-a Marko Skejo.

Na video-snimcima koji su objavljeni na internetu čuje se da je Skejo i ove godine godišnjicu „Oluje“ obeležio zloglasnim ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Da skandal bude veći, Skejo je u svom besramnom govoru naveo da je „hrvatska vojska srpskoj kobri satrla glavu, iako je u toj genocidnoj operaciji sa svojih vekovnih ognjišta proterano gotovo 300.000 Srba.

SKANDALOZNO Ustaškim orgijama proslavili Oluju!

Tanjug

 

 

- Došli smo se pokloniti našim poginulima, njihovim obiteljima i svima živima. Kao pripadnik 9. bojne HOS-a želim i ovdje pozdraviti sve naše poginule starim hrvatskim pozdravom - rekao je Skejo, koji je potom tri puta uzviknuo „za dom” dok su mu okupljeni oko njega odgovarali „spremni”.

Pri svemu tom, policija je sve snimala, ali nije reagovala.

SKANDALOZNO Ustaškim orgijama proslavili Oluju!

Tanjug

 

 

Skejo je odranije poznat po tome što u različitim prilikama koristi ustaški pozdrav „Za dom spremni“, a jednom prilikom izjavio je da mu je to jednako kao pozdraviti sa „Hvaljen Isus i Marija“.

- Ono što je za Crkvu „Hvaljen Isus i Marija“, to je poklič „Za dom spremni“ hrvatskom narodu - kazao je Skejo.

Retoriku veličanja „Oluje“ nisu propustili ni hrvatski zvaničnici tokom proslave ove vojne akcije.

Vučić: Želimo dobre odnose s Hrvatskom, ali nećemo zaboraviti svoje žrtve!

Predsednik Aleksandar Vučić odgovorio je na izjave hrvatskog premijera povodom proslave „Oluje“.

- Nećemo da zaboravimo „Oluju“ i „Bljesak“, nećemo da se stidimo kolone izbeglica samo što su Srbi. Oni koji su preživeli, doneli su veliko krajiško srce u Srbiju... To je nije politika prošlosti, već politika budućnosti - kazao je Vučić tokom posete Vladičinom Hanu. Kako je rekao, Srbija je spremna za svaku saradnju.

- Ali ne terajte nas da se izvinjavamo što ste nam proterali na stotine hiljada ljudi. To Srbija neće da prihvati.

 

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je Srbiji da treba da napusti jalovu retoriku prošlosti i okrene se politici pomirenja i budućnosti.

Plenković je u svom govoru odao priznanje, kako je rekao, pobedničkoj hrvatskoj vojsci i policiji, koji su pod vođstvom tadašnjeg hrvatskog predsednika Franje Tuđmana porazile velikosrpsku politiku Miloševićevog režima, čime je dovršen rat i uspostavljen trajni mir.

SKANDALOZNO Ustaškim orgijama proslavili Oluju!

Tanjug

 

 

- Zato su Domovinski rat i pobeda u „Oluji“ temelji savremene hrvatske države. Nikad nećemo dopustiti da se dovodi u pitanje odbrambeni karakter „Oluje“, to je poruka susednoj zemlji Srbiji koja treba da napusti jalovu retoriku prošlosti i okrene se politici pomirenja i budućnosti - poručio je Plenković.

Vulin: Ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena ni danas!

Komentarišući izjave predsednika hrvatske vlade, ministar Aleksandar Vulin istakao je da ideja uništenja Srba u Hrvatskoj nije napuštena ni danas, zbog čega se i proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi.

- Ko 9. maja ne obeležava Dan pobede protiv nacista i ustaša, taj „Oluju“ proslavlja kao „dan pobede“. Ko nije osudio klanje Srba u Jasenovcu i Jadovnu, njemu „Oluja“ deluje kao legitimna akcija i čin milosrđa - istakao je Vulin.

 

Šabićev sramni tvit uvredio Srbe

Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić koji u svojim nastupima energično podržava politiku lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, objavio je sramni tvit na godišnjicu „Oluje”.

Naime, Šabić je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju tmurnog neba uz sramni opis.

„Vazduh trepti kao da nebo gori. Sprema se oluja“, napisao je Šabić iznad fotografije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
jana

06.08.2021 07:05

Ma pustite nek proslavljaju zato njih vec par godina trese potres i ne spavaju mirno sve dok ih ne zatrpa skroz.