IMPERIJA SE URUŠAVA Mila Đukanovića ostavljaju svi, svi mu okreću leđa
Tanjug/Tanja Valić

 

Imperija braće Mila i Aca Đukanovića polako se urušava.

Leđa im polako okreću, pre svega, državne kompanije koje više ne žele da drže svoj novac u Prvoj banci, koja je u Acovom većinskom vlasništvu, što direktno, što preko povezanih firmi. Od čuvene braće, koja su gotovo prisvojila Crnu Goru, peru ruke i bliski politički saradnici, i ne nude im pomoć.

Tako su od početka godine državne firme povukle 13,1 milion evra depozita iz Prve banke, a ukoliko se taj trend nastavi, ova banka ide ka debelom minusu. Ovo su podaci navedeni u izveštaju revizora „Crowr MNE”, koji je objavljen na sajtu Centralne banke Crne Gore.

Poznato je da je pojedinačno najveći akcionar banke Aco Đukanović, brat predsednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića (41,5 odsto), koji preko nekoliko povezanih firmi kontroliše još oko 15 odsto akcija. „Elektroprivreda Crne Gore”, kao državno preduzeće, ima 19,8 odsto akcija. Predsednik odbora direktora EPCG Milutin Đukanović zatražio je od Prve banke izveštaj eksterne supervizije kvaliteta aktive.

‒ MMF je zahtevao od CBCG vanrednu superviziju kvaliteta aktive, odnosno kapitala Prve banke i angažovan je PWC iz Nemačke da uradi takozvani QAR, koji je pokazao veliku rupu u bilansima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading