DODIK SE PONOVO OGLASIO! "Idemo ka razlazu!"
Foto: Printscreen

- Visoki predstavnik ne funkcioniše, ne radi, on nema nikakve ingerencije, nije ih ni imao izvan Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, ali je prekršeno međunarodno pravo arogancijom i samovoljom nekoliko zapadnih zemalja koje su učinile sve da Dejtonski sporazum obesmisle, a BiH dovedu na rub opstanka i postave na neupitan put razlaza koji je jedino realan i jedino moguć za sve narode na ovom prostoru – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Prema njegovim rečima, Kristijan Šmit nije visoki predstavnik u BiH.

DODIK SE PONOVO OGLASIO!

EPA

 

– BiH nema visokog predstavnika i ovo lice koje se tako predstavlja svakako to nije, on nije izabran za visokog predstavnika kako je to predviđeno, a Republika Srpska ne sme da dozvoli da se igra sa svojim statusom strane u Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma i da izgubi taj status zato što bi olako prihvatila nečiju identifikaciju bez formalne potvrde da je neko zaista visoki predstavnik – naveo je Dodik.

On ističe da u ovom trenutku BiH nema visokog predstavika, a da li će ga imati zavisi od Saveta bezbednosti UN – da li će uopšte imenovati neku ličnost na ovu funkciju.

Uoči sutrašnjeg sastanka u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik kaže da je nije vezan za ovu aktuelnu situaciju u BiH nego je to ranije dogovoren sastanak kakvi se održavaju u kontinuitetu.

DODIK SE PONOVO OGLASIO!

Foto: Printscreen

 

On podseća da 4. avgusta svake godine Republika Srpska i Srbija zajednički obeležavaju sećanje na egzodus i zločin nad Srbima koji su proterani iz Hrvatske, što će sutra biti održano u beogradskom naselju Busije.

– Dogovorili smo se da održimo i sastanke državnih rukovodstava, na dnevnom redu je naša saradnja koja je veoma intenzivna u raznim sektorima i delatnostima, kao i aktivnosti vezane za igradnju infrastrukture – najavio je Dodik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading