HAOS U BANJALUČKOJ BOLNICI Lažirala trudnoću i ceo porođaj, a onda obelodanjena tužna istina
Foto: Alo!

 

Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka.

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovek koji je želeo da prijavi dete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

On je došao u GU Banjaluka i doneo neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provere informacije.

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je reč o prijavi deteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC proverili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava sagovornik.

Odlazak na “kontrole”

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su izlazili na teren i da su preduzeli sve neophodne mere.

Izvor je objasnio šta se sve dešavalo u ovom slučaju, koji je iznenadio sve koji su bili uključeni u njega, jer se nikada ništa slično nije desilo.

– Navodno je ta žena pre nekoliko meseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen. Kako su meseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod lekara na kontrole i čovek nije ništa sumnjao – pojašnjava sagovornik.

Koliko je ona dobro odglumila trudnoću govori i podatak da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dete.

– Pre nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi se mogla uskoro poroditi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s koronavirusom, on svakako nije mogao da uđe u bolnicu, te se vratio kući – kaže izvor, prenosi Srpskainfo.

Poruke

Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici.

– Posle nekog vremena, ona mu je poslala poruku da se porodila i da je sve prošlo odlično. S interneta je skidala slike beba i njemu slala na telefon, govorivši da je to njihovo dete. Muž nije ništa nije posumnjao i bio je oduševljen što je postao otac – ističe sagovornik.

U firmi u kojoj je zaposlen organizovao je proslavu zbog dobitka deteta i svi su mu redom čestitali.

Koliko je daleko išla njegova supruga govori i informacija da je ona jednu doktorku zamolila da joj pozajmi telefon da pošalje poruke, jer njen u tom trenutku navodno nije bio u funkciji. Ona je suprugu poslala poruku u kojoj se predstavila kao doktorka i napisala da je dobio dete, te koliko je beba duga.

“Otpusna lista”

Pored toga, ona je najverovatnije u bolnici uspela naći dokument koji je sama ispunila kao da se radi o otpusnoj listi iz bolnice i to je dala suprugu. Upravo taj nalaz je doveo do toga da se klupko u ovom slučaju počne odmotavati.

Između ostalog, ona je poslala taj nalaz koji je bio “potpisan” od strane doktorke koja je već mesecima na bolovanju.

– Nakon što se policija uključila u ovaj slučaj, pregledane su kamere u UKC Srpske i oko bolnice, te su između ostalog utvrdili da se ona jedno vreme krila na tom mestu i u blizini. Isti dan je pronađena i saslušana u policiji. Tokom saslušanja, ona je priznala da je lažirala trudnoću i porod – pojasnio je izvor.

Ističe da se radi o veoma teškom slučaju, kao i da je ova žena ranije imala nekoliko spontanih pobačaja, te da joj je nakon ovog slučaja pružena adekvatna lekarska pomoć.

 

Komentari (0)

Loading