DONETA ODLUKA! Republika Srpska od sutra u bojkotu!
Printscreen

Sednicu je sazvao predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je istakao da je na sastanku rasprava bila veoma konstruktivna i da je doneseno nekoliko zajedničkih zaključaka.

 

Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućene izmene dva zakona.

EPA

 

- Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Savetu ministara, Predsedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH, rekao je Čubrilović.

Branislav Borenović, lider PDP, rekao je da to znači da neće biti donošene odluke u tim institucijama do daljeg, odnosno dok se ne reši pitanje nametnutog zakona.

Mirko Šarović, predsednik SDS, rekao je da su svi saglasni da se više nikada neće prihvatiti bilo koja odluka visokog predstavnika.

Milorad Dodik, lider SNSD, rekao je da se odluka Incka odbacuje kao ništavna i da srpski predstavnici u institucijama BIH neće učestvovati u odlučivanju.

Takođe, dogovoreno je da se na jednici NSRS koja će biti u petak nađu izmene dva zakona te da će ta sednica biti zatvorena za javnost.

Komentari (2)

Loading
Pera Detlic

26.07.2021 19:24

Bravo dosta je bilo ponizavanja srba,slozno do pobede.

Dragan

26.07.2021 19:46

BRAVO SRBI ODAKLE GOD BILI I MA GDJE GOD BILI..... KONAČNO JEDINSTVENA ODLUKA ZA ODBRANU SRPSTVA...... I OPOZICIJA I VLAST REPUBLIKE SRPSKE. PODRŠKA ZA SVE I DA STE MI SVI ZDRAVI.