IZETBEGOVIĆEVI NEREALNI SNOVI Srpski političari moraće da prihvate realnost
Tanjug

Kako prenosi Hina, u intervjuu za sarajevski portal Faktor, koji je, kako navodi hrvatska agencija, blizak SDA, čelnik vladajuće bošnjacke stranke u BiH kazao je da pojačana nervoza među srpskim političarima zbog odluke visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja ratnih zločina može potrajati još mesec do dva, a da će posle toga uslediti njihovo suočavanje sa realnošću.

"Srpski političari moraće da prihvate realnost", kazao je Izetbegović, dodajući kako je nedopustivo negirati presude međunarodnih sudova i veličati ratne zločince, što će ubuduće, u skladu sa Inckovom odlukom, biti kažnjivo i zatvorom do pet godina.

Poručio je i da vlasti Republike Srpske nemaju pravo da, kako tvrdi, ''sprovode aparthejd u tom entitetu'', uskraćujući Bošnjacima i Hrvatima u RS, kako dalje tvrdi, elementarna prava.

Kazao je i da treba biti oprezan u tumačenju stvarnih namera predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji javno šalje pomirljive poruke, ali zato dopušta njemu bliskim političarima, poput Milorada Dodika i Aleksandra Vulina da nastave s pretećim i zapaljivim izjavama.

"Sasvim sigurno, Vulin bez njegove (Vučićeve) saglasnosti ne bi smeo da kaže da će vojska Srbije štititi Srbe ma gde živeli, dakle ignorišući teritorijalni integritet i granice", izjavio je Izetbegović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Rada

25.07.2021 20:51

Ako nekog vidis kao zlocinca samo zato sto je Srbin, ne zaboravi i svoga babu, koji je najveci . Njemu ce bog presuditi ali tebe nece nikad opametiti.

Zoran

25.07.2021 21:32

Kada muslimani priznaju genocid nad Srpskim stanovnistvom u.prvom i.drugom.svetskom.ratu idevedesetih godina 20 veka u Sarajevu ,Kravicama , Bratuncu a koji.sadrzi.sve elemente bica GENOCIDA .gde je poklano.vise mucenika nego zajedno.muslimana sto.u.borbama sto.prirodnom..smrcu lao.i.lazno.umrlih a zivih srbija ce kazniti.lica koja su.izvrsila ratni.zlocin koji.nema kvalifikaciju genocidnog zlocina.