INCKOV ZAKON STUPA NA SNAGU Dodiku ne preti zatvor zbog današnje KZŠ
Alo.rs
 

Srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodaku ne preti kazna zbog toga što je tokom današnjeg obraćanja medijima više puta ponovio da se u Srebrenici nje dogodio genocid, jer dopunjeni zakon o zabrani i kažjavanju negiranja genocida i veličanju ratnih zločinica, stupa na snagu za osam dana od objavljivanja odluke, odnosno u subotu 31. jula.

Kako je saopšteno iz OHR, ova odluka će odmah biti objavljena na službenoj internet stranici Kancelarje visokog predstavnika i u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.


Odluka će, navodi se, važiti na privremenoj osnovi, sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmena i dopuna i bez dodatnih uslova.
Valentin Incko je koristeći se bonskim ovlašćenjima saopštio ranije danas da je odluku o nametanju dopuna Krivičnog zaona BiH koje se odnose na zabranu negiranja genocida u BiH doneo po svojoj savesti, koja mu nije dozvolila da sa funkcije visokog predstavnika ode bez ovog zakonskog rešenja.

Incko je dopunjeni zakon doneo samo par dana nakon što je Izveštaj Nezavisne komisije o ratnom zločinu, čiji je predsednik svetski stručnjak Gideon Grajf, postao dostupan javosti i u kojem se na osnovu argumenata vrdi da genocida u Srebrenici nije bilo.Za kršenje ovog zakona, od njegovog stupanja na snagu, predviđene su zatvorske kazne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading