BAKIR IZETBEGOVIĆ U STRAHU OD VELIKE SRBIJE Alijin sin paniči zbog jačanja naše zemlje, pa progovorio o "šehidskoj krvi"
Tanjug

Izetbegović je to kazao novinarima u Kozarcu kod Prijedora.

Ideju o stvaranju „Srpskog sveta“ ponovio je pre dva dana ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i pozvao Vučića da preuzme ulogu „predsednika svih Srba“.

Izetbegović je ocenio da izjave o stvaranju „Srpskog sveta“ treba da osveste "Bošnjake" koji, kako je naveo, „rade na tome da budu snažniji, oprezniji i da nikada ne dopuste slabost koja će ohrabriti agresiju“.

Lider SDA je ukazao da se „ne sme relativizovati istina o onome što se desilo“ i da će „šehidska krv i istina očuvati BiH od ponovnih pokušaja stvaranja ‘srpskih svetova’ i podela u Bosni i Hercegovini“.

„Ne mogu se izjednačavati strane, pričati o ‘nesrećnom sukobu’, to je bila agresija, (navodni) genocid i etničko čišćenje“, kazao je Izetbegović o ratu 1990-ih godina.

Po njegovim rečima, i u Krajini se tokom rata u BiH „desio genocid, koji je jednak onom u Podrinju“, s tim da je u Srebrenici „bio dosta intezivniji“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Pilipenda I Povareta

20.07.2021 18:03

Bakir i Komsic malo knjigu u ruke, za pocetak Matavulj.

saja

22.07.2021 00:43

Sve sto Bakir i svi muslimani Bosnjaci zele je potpuno unistenje srpskog naroda i svaka Srbija za njih je Velika Srbija.Po njima Srbi nemaju pravo ni na nacioju ni nacionalnu drzavu.Jer u sustini postojanje srpskog naroda negira postojanje svih ostalih.