UZBUNA U HRVATSKOJ Stravično nevreme, civilna zaštita upozorava: Ne idite nigde! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Hrvatski državni hidrometeorološki zavod jutros je objavio vremensku prognozu za danas u kojoj najavljuje kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu, prenosi Index.hr.

- U Dalmaciji će biti promenjivo sa sunčanim razdobljima uz mogućnost za kišu ili lokalne pljuskove i grmljavinu. Vetar će biti slab do umeren severni i severoistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na severnom i delu srednjeg Jadrana duvaće umerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura i severni vetar - navodi Zavod.

 

 

S obzirom na situaciju s poplavama širom Evropske unije, Uprava civilne zaštite MUP-a Hrvatske pomno prati situaciju kako bi pravovremeno reagovalia slučaju potrebe, objavili su iz civilne zaštite. 

- Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučujemo da se ne upućuju na put. Vozačima, ukoliko su na putu, savetujemo da budu strpljivi i oprezni tokom vremenskih nepogoda. Takođe pozivamo građane da ne odlaze na izlete u okolne planine, šume, otvorena područja, zatim na reke da kampuju, a oni koji borave na moru da budu posebno oprezni ako nameravaju provesti noć na otvorenom - piše civilna zaštita.

Vlasnike plovila savetuju da prate prognoze nadležnih službi (DHMZ-a i Pomorsko-meteorološkog centra).

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading