KOLINDIN VELIKI POVRATAK Postaje glavna sekretarka NATO-a?
Tanjug/Ap

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, bivša britanska premijerka Theresa May i bivša predsednica Litvanija Dalia Grybauskaitė spominju se kao moguće kandidatkinje za glavne sekretarke NATO saveza.

Da se iza te informacije nešto krije, dao je naslutiti i Robin Shepherd, drugi čovek Halifax međunarodnog foruma, jedne od najuglednijih globalnih organizacija koje se bave svetskom sigurnošću.

Naime, on ju na početku panela o demokratiji koji se održao u Bratislavi ovako najavio: "Priča se u Washingtonu da ste vi najizglednija kandidatkinja za buduću generalnu sekretarku NATO-a."

Kolinda Grabar-Kitarović o ovoj temi nije htela da govori, ali NATO joj nije stran. Odradila je mandat kao pomoćnica glavnog sekretara.

"Gde god jeste, morate razmišljati da to nije zauvek. Koliko god trajalo, uvek treba iskoristiti na najbolji mogući način kao odskočnu dasku, ali i kao životno iskustvo", rekla je u decembru 2011. godine, kada je bila na spomenutoj poziciji.

Bivšu hrvatsku predsednicu, osim kao kandidatkinju za najvišu dužnost u NATO-u, spominje se i kao moguću visoku poverenicu UN-a za prava žena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading