HRVATSKA DOBILA OPOMENU OD EU Ne piše im se dobro, imaju 2 meseca da uklone nedostatke
EPA/ STEPHANIE LECOCQ

Hrvatska i još dve države članice, dužna je da u roku od dva meseca ukloni nedostatke koje utvrdila Komisija, a u protivnom slučaj može ići pred Sud EU.

Direktiva propisuje da države članice moraju izraditi i sprovesti nacionalne programe za gospodarenje svim istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom nastalima na njihovom državnom području, do njihovog odlaganja. Države članice, navodi se, bile su obvezne da direktivu prenesu u svoja nacionalna zakonodavstva do 23. avgusta 2015.

Službena opomena Hrvatskoj je upućena zbog direktive o upućivanju radnika na jedinstveno tržište.

Hrvatska je u grupi od 24 države koje su dobile službene opomene da poštuju direktivu o upućivanju radnika.

Cilj direktive o upućivanju radnika je ojačati praktičnu primenu pravila o upućivanju radnika rešavanjem pitanja povezanih s borbom protiv prevara i zaobilaženja pravila, pristupom informacijama i administrativnom saradnjom među državama članicama.

Komisija, navodi se, namerava da obezbedi da se postojećim pravilima omogući nastavak upućivanja radnika na jedinstvenom tržištu bez nepotrebnih prepreka za poslodavce uz istodobno obezbeđivanje prava upućenih radnika.

Navedene države članice imaju dva meseca za preduzianje odgovarajućih mera, a u protivnom Komisija iim može uputiti obrazložena mišljenjam što je samo korak do Suda EU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading