Linta:Izjava hrvatskog ministra jos jedna provokacija
EPA/Fernando Villar

On kaže i da hrvatski ministar dobro zna da je NDH tokom Drugog svetskog rata počinila nezapamćeni i svirepi genocid nad srpskim narodom, a da Hrvatska 30 godina od osamostaljenja negira zločin genocida.

Grlić Radman manipuliše pitanjem nestalih lica kao najvažnijim civilizacijskim pitanjem, primećuje Linta i tvrdi da ministar istovremeno prećutkuje da je većina nestalih lica srpske nacionalnosti, kao i da postoje desetine poznatih grobnih mesta u Hrvatskoj gde se nalaze posmrtni ostali Srba koje vlast u Zagrebu odbija da ekshumira.

Linta:Izjava hrvatskog ministra jos jedna provokacija

Tanjug/Ap

 

Linta tvrdi da ministar prećutkuje i činjenicu da etnički motivisano hrvatsko pravosuđe nije učinilo gotovo ništa na procesuiranju brojnih zločina koje su pripadnici hrvatskih vojnih i paravojnih formacija počinili nad Srbima.

"Pristrasno hrvatsko pravosuđe je vodilo i vodi veliki broj montiranih sudskih postupaka protiv Srba najčešće na osnovu lažnih iskaza svedoka saradnika s ciljem da se opravda potpuna laž o Srbima kao zločincima i agresorima i Hrvatima kao žrtvama i oslobodiocima. Srpsko pravosuđe nije učinilo ništa na procesuiranju zločina nad našim narodom u Hrvatskoj", zaključuje Linta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading