HRVATSKI GRAD POD OPSADOM OPAKIH INSEKATA! "Izašla sam da zalijem cveće i odmah pobegla, ne može da se živi od njih!"
Tanjug

Novi gradonačelnik, HDZ-ov Ivan Radić, koji je u prošlom mandatu bio najžešći kritičar tadašnje vlasti zbog problema s komarcima sada se našao u istoj situaciji kao i njegov prethodnik Ivan Vrkić.

Osijek, naime, opet trpi zbog okolnih gradova i općina. Istina, sukladno predizbornim obećanjima Radić je već dan nakon što je zaseo u Kuhačevu 9, naredio avionski napad na komarce po rubnim delovima grada jer je avionsko tretiranje zabranjeno iznad naselja.

Osječani su pozdravili reakciju mladog gradonačelnika, koji je u istom ritmu nastavio do danas, ali problem nije rišen, pa je i sve više upućenih mu kritika na društvenim mrežama iako je jasno da se komaraca nemoguće otarasiti bez aktivnijeg angažmana okolnih jedinica lokalne samouprave te rešavanja problema tretiranja u zaštićenom Kopačkom ritu. Na području Osijeka do sada je proveden 41 tretman na 25.122 hektara.

- Sinoć je prošao auto koji tretirao našu ulicu, a jutros sam izašla u dvorište zaliti cveće i nisam to uspela odraditi u jednoj turi jer se nije moglo živeti od komaraca - ispričala je jedna Osječanka iz Donjeg grada.

Problema je svestan i Radić, koji je pre nekoliko dana izjavio da su svakodnevni tretmani "uglavnom delotvorni, ali, nažalost, zbog stalnih novih uletanja komaraca s netretiranih područja, kratkotrajni".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading