DODIK IZDAO NAREĐENJE Diplomate iz Republike Srpske više nisu dužne da slušaju bilo kakve naloge!
Printscreen

Reagujući na predlog ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković da u zgradi UN u Njujorku bude postavljena izložba o Srebrenici, Kovačević je istakao da je to dokaz da su potrebni razgovori predstavnika Srpske i Federacije BiH /FBiH/ o budućnosti BiH.

- To je nešto što je neminovno i samo tako možemo da pokušamo da nađemo način da BiH opstane u budućnosti - rekao je Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da ljudi iz strukture SDA pokazuju apsolutno nepoštovanje institucija BiH, zemlje u koju se oni, navodno, toliko zaklinju i toliko je vole.

Očigledno je, ističe Kovačević, da oni ne mogu da prihvate dejtonsku BiH.
       
- Oni konstantno pokušavaju da se ponašaju po principu nekih njihovih ciljeva, a to je ta takozvana republika BiH u kojoj nema mesta za bilo koga drugog osim za Bošnjake. To je nešto što je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Kovačević.

On je poručio da Srpska konstantno poštuje institucije BiH i način na koji se tu donose odluke.  

- Ovo sada već prelazi sve granice i ono što možemo sa sigurnošću da kažemo jeste da ćemo i mi kao predstavnici Republike Srpske, predstavnici srpskog konstitutivnog naroda na nivou BiH, uskoro imati i te kako jasan odgovor i jasnu reakciju na ovakve sramne i skandalozne postupke predstavnika bošnjačkog naroda u zajedničkim institucijama u BiH - istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Srpska već ima određenu reakciju prema generalnom sekretaru UN i članicama Savjeta bezbjednosti.

- Mi ćemo u potpunosti da delegitimizujemo Svena Alkalaja kao bilo kakvog predstavnika BiH, jer on to nije. On je predstavnik hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića i radikalnih bošnjačkih struktura i to mora biti svima u svetu jasno - naveo je Kovačević.

On je rekao da je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik već reagovao i obavestio sve diplomate Republike Srpske u sistemu diplomatije BiH da u budućem periodu nisu više dužni da slušaju bilo kakve naloge i informacije Ministarstva inostranih poslova u Savetu ministara.

- Oni u budućnosti treba da slušaju isključivo naloge koji dolaze od srpskog člana Predsedništva, kao šefa diplomatije svih predstavnika Republike Srpske u sistemu diplomatije BiH - rekao je Kovačević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading